Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:20

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Περιστερίου προς ιερείς: “Στο έργο μας δεν πρέπει να μιλάμε φονταμενταλιστικά αλλά παιδαγωγικά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την δεύτερη γενική ιερατική σύναξη της μητροπόλεως Περιστερίου συγκάλεσε σήμερα ο μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Η σύναξη που διεξήχθη σε οικογενειακή ατμόσφαιρα ξεκίνησε με την τέλεση του μυστηρίου της θείας ευχαριστίας και έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του επισκοπείου της μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του στους κληρικούς για πολλές κατευθύνσεις ενώ ειδικά στάθηκε στην ποιμαντική προσέγγιση των ανθρώπων.

«Στο έργο μας δεν πρέπει να μιλάμε φονταμενταλιστικά αλλά παιδαγωγικά. Ως ποιμένες πρέπει να «αρπάζουμε» τον κόσμο για να τον δώσουμε στον Θεό», τόνισε ο κ. Γρηγόριος ενώ αναφέρθηκε στη σχέση που επιθυμεί να δημιουργήσει με τους ιερείς που είναι οι πρώτοι και άμεσοι συνεργάτες του.

Στην δεύτερη ενότητα ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την θεία λατρεία, δίνοντας οδηγίες για την τέλεση των ιερών ακολουθιών. Στην συνέχεια ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Σκαρτούλης αναφέρθηκε σε διοικητικά, ποιμαντικά και φιλανθρωπικά θέματα, ενώ ο Διευθυντής Προσωπικού Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Σχοινάς αναφέρθηκε στην μηχανοργάνωση των ενοριών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ