Δε, 22/07/24 | 19:48

Περιστερίου: “Όταν δεν υπάρχει συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας, επόμενο είναι να ρημάξουν τα πάντα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στο Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου (Μάσχα), εορτάζοντας την Σύναξη των Επουρανίων Δυνάμεων. Της λατρευτικής σύναξης προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος τόνισε το έργο που επιτελούν οι Άγιοι άγγελοι: “να δοξολογούν ακαταπαύστως τον Θεό, μεταφέρουν τις ειδήσεις στους ανθρώπους, αλλά και μας προτρέπουν προς εργασία, αυτήν την οποία μας στέρησαν με διαφόρους τρόπους. Την εργασία η οποία αποτελεί Θεία εντολή, άμιλλα και πρόοδο για εμάς”. Συνέχισε λέγοντας πως: “Στη διάρκεια της ζωής μας παραστέκει ως φύλακας, ένας άγγελος δίπλα μας. Είναι εκείνος ο εντεταλμένος άγγελος, ο ίδιος από την αρχή της ζωής μας ως το τέλος. Και εμείς οφείλουμε με τις πράξεις μας και παρά τις αμαρτίες μας, να μην τον στεναχωρούμε”.

Η προσέλευση του κόσμου στον πανηγυρίζοντα Ναό, ήταν συγκινητική, καθώς εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν ελπίδα και όραμα.

Λίγο πριν την απόλυση ο κ. Χρυσόστομος, τόνισε πως “όταν δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, αλλά και ισονομία, τότε επόμενο είναι να ρημάξουν τα πάντα γύρω μας”. Έκλεισε λέγοντας: “Ας ευχηθούμε να ανατείλουν νέες μέρες και ότι θα σωφρονιστούμε και εμείς ως Εκκλησία, αλλά και όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τις τύχες του κράτους. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα και η συνοχή, χωρίς να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει σε άλλα κράτη”.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του Ναού π. Ευστράτιος Τσόνιας ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στη λαμπρή πανήγυρη.

Το απόγευμα θα τελεστεί μεθέορτος Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση το orthodoxia.info μέσω της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης ECTV.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ