Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 0:54

Περιστερίου: “Οι συκοφαντίες δεν γονατίζουν τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε σήμερα ο μητροπολίτης Περιστερίου, ιδιαιτέρως προς όλους όσους συκοφαντούν εδώ και αρκετό διάστημα τον ίδιο και το έργο της Μητροπόλεως Περιστερίου.

“Οι συκοφαντίες δεν γονατίζουν τον κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεως αλλά ενδυναμώνουν και δίνουν θάρρος για συνέχιση της διακονίας μας στην Εκκλησίας.”

Από τον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας Ανθούπολης όπου ιερούργησε, ο Μητροπολίτης κ. Κλήμης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην “αποκατάσταση της αλήθειας”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κλήμης τόνισε ότι “το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Μητρόπολη Περιστερίου δέχεται έναν πόλεμο κατασυκοφάντησης”, κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο ποσό που εκταμιεύθηκε από τα ταμεία της Μητροπόλεως Περιστερίου για σκοπούς της Μονής Παναγίας Φοινικιωτίσσης, επί αρχιερατείας κυρού Χρυσοστόμου, το διάστημα που νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο κ. Κλήμης υπογράμμισε ότι το ποσό αυτό του 1.000.000€ δεν το οικειοποιήθηκε όπως τον κατηγορούν τα ανώνυμα δημοσιεύματα, αλλά το διασφάλισε σε τραπεζικό λογαριασμό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φοινικιωτίσσης και θα διατεθούν για την ανακαίνιση της Μονής και την εγκαθίδρυσή της ως ένα κόσμημα της Μητροπόλεως.

Ο μητροπολίτης Περιστερίου έκλεισε λέγοντας ότι “Αναφέρομαι προς εκείνους τους συκοφάντες και του λέω ότι αυτός που εξευτελίζει και συκοφαντεί των πλησίων του εξοργίζει τον Θεό και οι συνέπειες για την στάση αυτή είναι πολύ βαριές”.

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Κλήμης ευχήθηκε στον αρχιμανδρίτη Ελισσαίο Σουλιέ για την προσφορά του στο φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεως και τον τίμησε με τον Σταυρό του μητροπολίτη Περιστερίου.

Τόν συνεχάρη μάλιστα για την άρτια οργάνωση “παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που απέφερε το μηδενικό ταμείο που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση” σημείωσε ο κ. Κλήμης.

Εν συνεχεία, ευλόγησε την έναρξη των εργασιών για το Ωδείο της Μητροπόλεως Περιστερίου, το οποίο θα στεγάζεται απέναντι από τον Ιερό Ναό.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Μητροπόλεως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ