Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:45

ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Οι πράξεις της ρωσικής Εκκλησίας είναι Σχίσμα, όχι εισπήδηση (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το παρασκήνιο, τις προεκτάσεις αλλά και τον τελικό στόχο της ρωσικής Εκκλησίας στο θέμα της Αλεξάνδρειας, αναλύει ο μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, ένας εκ των πλέον καταρτισμένων Ελλήνων πανεπιστημιακών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Λυδία Λίθος» της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης «Orthodox TV» και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Λουδάρο, ο μητροπολίτης Περιστερίου αποκαλύπτει πως το πρόβλημα με την Εκκλησία της Ρωσίας ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της εισπήδησης στο κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αφού όπως όλα δείχνουν, η κίνηση αυτή είναι μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Γρηγόριο οι ενέργειες της ρωσικής Εκκλησίας είναι μια αντιγραφή των όσων συνέβησαν την προηγούμενη χιλιετία, από την πλευρά της Ρώμης η οποία ξεπέρασε τα όρια της εισπηδήσεως, εδραιώνοντας ένα βαθύ σχίσμα στις τάξεις του χριστιανικού κόσμου.  «Αυτό που κάνουν στην Αφρική θα το κάνουν και στα εδάφη του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και σε αυτά της εκκλησίας της Ελλάδος» υποστηρίζει ο μητροπολίτης Περιστερίου, συμπληρώνοντας με νόημα «Να το περιμένουμε… όπου να ναι έρχεται».

Το ουκρανικό είναι η αφορμή και όχι η αιτία τονίζει ο μητροπολίτης Περιστερίου αποκαλύπτοντας πως όλες αυτές οι ενέργειες έχουν σχεδιαστεί στην Μόσχα εδώ και τρείς δεκαετίες.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την αποκαλυπτική συζήτηση του Ανδρέα Λουδάρου με το Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριο στην Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ