Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:28

Περιστερίου: “Μόνο η αγάπη μας φέρνει κοντά στον Χριστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΡΟΣ Κάλεσμα αγάπης από το ναό του Ευαγγελιστή της αγάπης έκανε ο Μητροπολίτης Περιστερίου.

Ο κ. Κλήμης που προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Νέων Σεπολίων κάλεσε τους πιστούς να γίνουν κι εκείνοι ευαγγελιστές πουθα κηρύξουν την αγάπη.

“Μόνο η αγάπη μας φέρνει κοντά στον Χριστό. Μόνο όποιος αγαπάει μπορεί να προσεγγίσει τον Χριστό. Μόνο η αγαπώσα καρδία μπορεί να δεχτεί τον Χριστό. Όσα κεριά και να ανάψεις, όσες μετάνοιες και να κάνεις, εάν η καρδιά σου δεν αγαπά τον Χριστό δεν μπορείς να τον προσεγγίσεις”.

Αναφέρθηκε επίσης σε λόγια του σύγχρονου οσίου Παϊσίου του αγιορείτη “παιδιά μου, αγάπη είναι η κλωστή που περνάνε όλες οι αρετές. Όλες οι αρετές κρέμονται από την αγάπη. Είναι το περιδέραιο που στολίζει την ψυχή μας”.

Τέλος κάλεσε το πυκνό εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον περικαλλή ναό “Να πετάξουμε από την καρδιά μας τα αγκάθια της κακίας και του εγωισμού, ώστε η καρδιά μας να γίνει αγαπώσα καρδιά, που θα αγαπάει και θα συγχωρεί τους πάντες. Συχγωρώ θα πει να χωράνε όλοι στην καρδιά”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ