Πε, 13/06/24 | 2:01

Περίλαμπρη η Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ταξιάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) Περιστερίου συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις Ταξιάρχεια 2019 για την Σύναξη των Αρχαγγέλων.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμη και με την παρουσία πλειάδας ιερέων.

Ο μητροπολίτης Περιστερίου που κήρυξε τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην ευχή των πληρωτικών «Άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών» η οποία ακούγεται σε κάθε λατρευτική σύναξη, λέγοντας ότι “Παντού δεσπόζει η ευχή των Αρχαγγέλων».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης κ. Κλήμης απένειμε το οφφίκιο του πνευματικού στον προϊστάμενο του Ναού και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Περιστερίου, π. Ελευθέριο Κουναλάκη καθώς και στον π. Γεώργιο Τούμπανο, ενώ ανακοίνωσε την συνταξιοδότηση του πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Σεραφείμ Φαράσογλου, ο οποίος υπηρέτησε στον Παλαιό Ταξιάρχη επί 32 χρόνια.

Ο π. Σεραφείμ στον σύντομο λόγο του αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πορεία του, ενώ ο π. Ελευθέριος ευχαρίστησε τον κ. Κλήμη για την παρουσία του στον Ναό και στα Ταξιαρχεία 2019 και του δώρισε μία ποιμαντορική ράβδο.

Στον Ναό παρευρέθηκαν επίσης παιδιά από το 15ο Γυμνάσιο αλλά και παιδιά από τα κατηχητικά του Ναού, τα οποία πρόσφεραν λουλούδια στον Μητροπολίτη Περιστερίου.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία των εικόνων της Παναγίας Κουκουζέλισσας και των Ταξιαρχών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ