Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 1:00

Περίλαμπρη η πανήγυρη του Αγίου Βασιλείου στο κέντρο της Αθήνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στον φερώνυμο ναό του Αγίου επί των οδών Μετσόβου και Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια.

Χθες βράδυ στην πανηγυρική αγρυπνία που τελέστηκε, προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ συμμετείχε πλήθος πιστών.

Ο κ. Συμεών τόνισε στο εκκλησίασμα πως “Αυτές οι εορτές, μας βρίσκουν απόψε συγκεντρωμένους στην εκκλησία, σε αυτήν την όμορφη γειτονιά του ιστορικού κέντρου. Να τελούμε ιερά αγρυπνία και να πανηγυρίζουμε την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και την μνήμη του Αγίου Βασιλείου. Αποχαιρετούμε το 2018 και υποδεχόμαστε το 2019 μέσα στο Mυστήριο των μυστηρίων, αυτό της Θείας Ευχαριστίας. Η χρόνια που έρχεται, αλλά και ο υπόλοιπος χρόνος της ζωής μας, μπορεί να είναι γεμάτη Χριστό, εάν είναι Έτος ευχαριστίας και μετανοίας”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Πώς είναι δυνατόν να μη γίνεται καλύτερος ο κόσμος όταν λαμβάνουμε το Χριστό μέσα μας πραγματικά και όχι εθιμοτυπικά;” ενώ συνέχισε λέγοντας πως “Αυτό το ήθος ευχαριστίας να βγει από την καρδιά μας, που μας ανέχθηκε ο Θεός μέχρι τώρα. Να βλέπουμε τα προβλήματα ως ευκαιρίες. Σε ποιον Θεό άλλωστε πιστεύουμε; Σε Αυτόν που πραγματικά σαρκώθηκε για εμάς ή σε εκείνον των φαντασιώσεων μας;”

Στην κατανυκτική πρωτοχρονιάτικη αγρυπνία τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των υιών του μακαριστού εφημερίου του ναού π. Μιχαήλ Χρυσανθόπουλου.

Στο τέλος της αγρυπνίας τον Επίσκοπο Θεσπιών ευχαρίστησε ο προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης, ενώ του ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι πλέον προαγωγική της προηγουμένης”.

Tην κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, ο οποίος αναφερόμενος στον μεγάλο άγιο της Εκκλησίας είπε ότι “Η Εκκλησία παραμένει φορέας έμπνευσης και προβάλλει μορφές όπως ο Μέγας Βασίλειος. Ο άνθρωπος είναι ένθεο ον και δε μπορεί να ζήσει χωρίς πρότυπα”.

Ο κ. Θεοδώρητος τόνισε πως “Έτσι όπως πορεύεται ο άνθρωπος σήμερα, αυτοκαταστρέφεται. Για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά το μέλλον μας και τι αποφάσεις λαμβάνουμε”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ