Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:50

Πενήντα χρόνια αρχιερατείας για τον μητροπολίτη Βρυούλων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πενήντα χρόνια αρχιερατείας συμπληρώθηκαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς για τον μητροπολίτη Βρυούλων, Παντελεήμονα.

Από τον ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας όπου ιερούργησε, ο κ. Παντελεήμων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Θεό για αυτή “την ιδιαίτερη ευλογία”. Μετά την τέλεση της Δοξολογίας για το νέο έτος, ο μητροπολίτης Βρυούλων μίλησε για το νέο ξεκίνημα που φέρνει στη ζωή των χριστιανών η νέα χρονιά.

“Ο Θεός μας προτρέπει να αξιοποιούμε τον χρόνο της ζωής που μας χαρίζει σύμφωνα με το Θέλημά Του, γιατί Αυτός είναι η μόνη ελπίδα Της σωτηρίας μας και Αυτός με τον Λόγο Του φωτίζει τα σκοτάδια του κόσμου. Ένα μόνο ζητά από μας, τη μετάνοια και την επιστροφή μας στην αγκαλιά Του. Θέλει να γίνουμε “καινοί”, άνθρωποι, αναγεννημενοι, ευλογημένοι”, επισήμανε ο μητροπολίτης Βρυούλων.

Κάνοντας λόγο για τη φθορά του χρόνου, ο κ. Παντελεήμων σημείωσε ότι “ο κάθε χρόνος που φεύγει, αφήνει πίσω του φθορά, με έντονα τα σημάδια της ηλικίας στον καθένα μας. Ένας μόνον παραμένει υπέρχρονος και αναλλοίωτος, ο Θεός. Αυτόν δεν τον αγγίζει η φθορά, γιατί στο Πρόσωπό Του συνυπάρχει το παρελθόν και το μέλλον μέσα στο παρόν”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ