Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:42

Πειραιώς Σεραφείμ “Το μάτι της ψυχής πρέπει να είναι καθαρό, μα θα πρέπει να απαρνηθούμε την αμαρτία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Το μάτι της ψυχής μας πρέπει να είναι καθαρό. Μα για να συμβεί αυτό θα πρέπει να απαρνηθούμε την αμαρτία. Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι εκείνο που μας υποδεικνύει ο Κύριος ως την αληθινή όραση, την πνευματική”. Με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, επεσήμανε την σημασία της σημερινής Κυριακής, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της σημερινής ευαγγελικής περικοπής.

Ο κ. Σεραφείμ, που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς, όπου εορτάστηκε η σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας, ανέφερε επίσης πως “Με όπλο το νου, ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που μπορεί να δει μέσα από το εσωτερικό του μάτι, αρκεί να καθαρθεί από τα πάθη του, με τον προσωπικό του αγώνα”.

Σε άλλο σημείο χαρακτηριστικά τόνισε πως: “Όταν είσαι ελεύθερος, έχεις και την ευθύνη των πράξεων σου. Το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της πνευματικής μας πράξης, είναι η έλαμψη, ο φωτισμός. Η πνευματική όραση, είναι ουσιώδης και αληθινή απόδειξη της πνευματικής μας υπάρξεως”, ενώ αναφερόμενος στην σημερινή εορτη της Παναγίας πρόσθεσε ότι “ένα τέτοιο πανάχραντο πρόσωπο, που αποδεικνύει την πνευματικότητα του ανθρωπίνου είδους, είναι και η Υπεραγία Θεοτόκος την οποία σήμερα πανηγυρίζουμε”.

Έκλεισε, ευχόμενος: “η χάρις του Κυρίου, να φωτίζει τα σκοτάδια της ζωής μας και να αγιάζει την πνευματική μας όραση”.

Η εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας που βρίσκεται στο ναό, αποτελεί ακριβές αντίγραφο από την Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ