Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 2:44

Πατρών σε νέο πρεσβύτερο: Η ιερωσύνη δεν είναι μια κοσμική εργασία αλλά ένα μαρτύριο και θυσία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος διακόνου π. Γεώργιου Γούτσου, τέλεσε σήμερα το πρωί στην Πάτρα, ο επιχώριος μητροπολίτης Χρυσόστομος. 

Η χειροτονία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στον ιερό ναό του αγίου αποστόλου Ανδρέα, όπου ο κ. Χρυσόστομος προεξήρχε της θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από τον επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και πλειάδας κληρικών. 

“Από σήμερα αποστέλλεσαι να προσκαλέσεις τους ανθρώπους στο μέγα δείπνο της βασιλείας του Θεού”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος απευθυνόμενος προς το νέο πρεσβύτερο παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και πιο συγκεκριμένα από την άρνηση πολλών να παραβρεθούν στο μέγα δείπνο ενός οικοδεσπότη που τους προσκάλεσε σε αυτό προσθέτοντας πως από σήμερα εσύ είσαι ο δούλος του Κυρίου. “Θα συναντήσεις όμως και εσύ πολλούς αρνητές οι οποίοι θα σε απαξιώσουν, θα σε λοιδορήσουν και δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του οικοδεσπότη σου”. 

Παράλληλα, ο κ. Χρυσόστομος συμπλήρωσε πως “πολλές φορές θα αισθανθείς πόνο ψυχής γιατί αυτή η άρνηση ουσιαστικά θα αφορά στο πρόσωπο του Κυρίου. Θα πρέπει όμως να αγωνιστείς για να τους σώσεις όλους αυτούς. Αυτό θα γίνει με την προσευχή σου, την αγάπη σου, την υπομονή σου και την εργατικότητά σου. Πρόκειται για ένα δύσκολο αγώνα και για ένα δρόμο τραχύ και ματωμένο”, τόνισε. 

Θέλοντας στη συνέχεια να υπενθυμίσει την ύψιστη αξία της ιερωσύνης, ο μητροπολίτης Πατρών σημείωσε πως “η ιερωσύνη δεν είναι ένα βιοποριστικό επάγγελμα, ούτε μια κοσμική εργασία, αλλά είναι ένα μαρτύριο και θυσία που αγιάζεται μυστηριακά και οδηγεί στην ουράνια βασιλεία του Θεού”, για να τον προτρέψει λίγο μετά να εργαστεί “με ταχύτητα, υπακοή, ιερό ζήλο, αγάπη και με αυτοθυσιαστική διάθεση”, ευχόμενος συγχρόνως στο νέο πρεσβύτερο κάθε επιτυχία και ευόδωση στο άγιο έργο που αναλαμβάνει από σήμερα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ