Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 17:03

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Πατρών: “Ο Χριστός δεν περνάει απλώς από δίπλα μας αλλά είναι πάντα κοντά μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Αρχιερατικό συλλείτουργο, τελέστηκε σήμερα το πρωί στην Πάτρα, με αφορμή την επανακομιδή του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα από τη Δύση στην Πάτρα και συγκεκριμένα από τη Μασσαλία της Γαλλίας όπου βρίσκονταν, από το 1205.

Της θείας λειτουργίας, στον ιερό ναό του αγίου αποστόλου Ανδρέα, προεξήρχε ο επιχώριος μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδόσιο, τον επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και πλειάδας κληρικών. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας μάλιστα, τελέστηκε και η εις διάκονον χειροτονία, του κ. Χριστοφόρου Παγανιά.

«Τι θα ήταν ο κόσμος χωρίς τον Χριστό και χωρίς το φως το αληθινό; Τι θα ήταν η Ελλάδα, χωρίς την ορθόδοξο πίστη και τι θα ήταν η Πάτρα, χωρίς τον άγιο Απόστολο Ανδρέα», αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης Πατρών στο κήρυγμά του για να προσθέσει πως, «ο Χριστός δεν περνάει απλώς από δίπλα μας αλλά είναι πάντα κοντά μας. Αρκεί εμείς να ζητήσουμε από καρδιάς το έλεός του», κατέληξες ο ιεράρχης.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδόσιο, ο οποίος χθες το απόγευμα προεξήρχε στον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής, για την επανακομιδή του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέα, στην πόλη της Πάτρας.

Ακολούθως, τελέστηκε δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αρχιερέων Πατρών Νικοδήμου, Γαλλίας Μελετίου και του πρωτοπρεσβυτέρου Παναγιωτάτου Σιμιγιάτου, οι οποίοι συνεργήσαν, ώστε να επανακομισθή ο Σταυρός του πρωτοκλήτου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ