Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:14

ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Πατρών: “Η Εκκλησία ευλογεί την άθληση όχι μόνο της ψυχής αλλά και του σώματος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην πόλη των Πατρών πραγματοποιήθηκε το πρώτο μεγάλο αθλητικό συνέδριο με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό. Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», όπου ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τέλεσε τον αγιασμό της έναρξης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος ευγενώς εκλήθη από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη να μετέχει στο πάνελ του προεδρείου του συνεδρίου και να κηρύξει την έναρξη. «Η Εκκλησία ευλογεί την άθληση όχι μόνο της ψυχής αλλά και του σώματος και οι μεγάλοι πατέρες της εκκλησίας πολλές φορές μίλησαν περί της διπλής αυτής γυμνασίας και αθλήσεως δηλαδή της ψυχοσωματικής», σημείωσε ο ιεράρχης.

Όπως τόνισε μάλιστα, «μαζί στην κοινωνία της αγάπης, μαζί ενώπιον των προκλήσεων και των προσκλήσεων για την προαγωγή του ευγενούς αθλητικού ιδεώδους το οποίο καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα και τον έσω γενικά άνθρωπο».

Παράλληλα, επεσήμανε πως χαιρόμαστε και ευλογούμε όλες τις ωραίες προσπάθειες που γίνονται στον χώρο του αθλητισμού. «Σε πολλές ενορίες μας λειτουργούν αθλητικές ομάδες με θαυμάσιους νέους και νέες οι οποίοι διακρίνονται για την πίστη τους στο Θεό, για το ήθος, την συνεργασία και τις πολλές αρετές τους. Αγκαλιάζουμε και όλες τις άλλες υγιείς προσπάθειες στον αθλητικό χώρο. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής και γλώσσας και προάγει τον πολιτισμό», κατέληξε.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, Επιμελητήριο, Αχαίας Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, Ο.Α.ΚΑ,  Π.Ε.Α.Κ, Ε.Σ.Ν. «Παπαχαραλάμπειο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ