Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 | 5:46

Πατριάρχης Αντιοχείας: Μια κραυγή προσευχής για τον Λίβανο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Κάλεσμα προσευχής και υποστήριξης για τον Λίβανο έκανε από το Βατικανό ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.

“Η πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου να πραγματοποιήσουμε μια ημέρα προσευχής στη Ρώμη για τις χριστιανικές εκκλησίες στο Λίβανο, η συνάντηση αυτή είναι, χωρίς αμφιβολία, εξαιρετικά σημαντική και έχει ισχυρές αξίες. Είναι μια κραυγή σε όλους τους αυτοκράτορες αυτού του κόσμου και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων. Μια στάση αδελφότητας και αμοιβαίας αγάπης, έτσι ώστε όλοι να επιστρέψουμε στον εαυτό μας, και όλοι προσπαθούμε να προσευχηθούμε και να εργαστούμε για τον Λίβανο και όλους τους Λιβανέζους “

Στο Βατικανό βρίσκεται από χθες ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης , προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και να συμμετάσχει σε κοινή προσευχή για τον Λίβανο.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας έφτασε στη Ρώμη χθες το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Όρους Λιβάνου Σιλουανό. Σήμερα παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στην Πόλη του Βατικανού για τη εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο όπου συζητήθηκε το θέμα της προσευχής για τον Λίβανο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Βατικανό, με την συμμετοχή όλών των επικεφαλής των χριστιανικών κοινοτήτων στο Λίβανο.

Ο κ. Ιωάννης επαίνεσε τον ρόλο που ανατέθηκε στην Αγία Έδρα για να σώσει τον Λίβανο, ασκώντας πίεση για την ίδρυση μιας λιβανικής κυβέρνησης και υποστηρίζοντας τις συνδυασμένες προτάσεις και συναίνεση για τον καθορισμό της τύχης ενός ενωμένου Λιβάνου.

Ο Πατριάρχης επίσης παρουσίασε επίσης την κατάσταση στη Συρία, σημειώνοντας την αναγκαιότητα άρσης των κυρώσεων στη Συρία και τον Λίβανο, καθώς επηρεάζουν την επιβίωση του πολίτη.

Η συνάντηση άγγιξε επίσης το ζήτημα των απαχθέντων επισκόπων Χαλέπιου, του Παύλου Γιαζίτζι και Γιοχάννα Ιμπραήμ, ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό τέλος αυτού του ζητήματος.

Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος εκτίμησε τον πρωτοποριακό ρόλο της Εκκλησίας της Αντιόχειας στην περιοχή και επιβεβαίωσε τη συνεχή προσπάθεια της Αγίας Έδρας προς όλα όσα είναι προς το καλό του Λιβάνου και της περιοχής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ