Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:38

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ο άγιος Σάββας παρηγορητής στις δυσκολίες που έφερε αυτή η χρονιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η ευλογία του Αγίου να είναι πάντα στην Πατρίδα μας, στα Στρατεύματά μας, στην Αίγυπτό μας, στο ευλογημένο νησί μας της Κύπρου και έτσι αυτή η όμορφη γαλάζια Θάλασσα της Μεσογείου ας δώσει απόψε εορτή του Αγίου Σάββα, του Αγίου μας Νικολάου από αύριο, ένα μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης ανάμεσα στους Λαούς”, ευχήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας από τον πανηγυρίζοντα πατριαρχικό ναό του αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια.

Το πρωί τελέσθηκε Πατριαρχική θεία λειτουργία με τη συμμετοχή του μητροπολίτη Ναυκράτιδος Ναρκίσσου και του επισκόπου Ταμιάθεως Γερμανού, στο τέλος της οποίας ο Πατριάρχης Θεόδωρος αναφέρθηκε στη χρονιά που φέυγει και που “είναι τόσο παράξενη, τόσο δύσκολη”.

“Έφερε τόσα προβλήματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα”, σημείωσε ο κ. Θεόδωρος. “Παρατηρούσα εχθές, ότι όλοι έχουμε γίνει μασκοφόροι, φέροντες τη μάσκα, φοβούμενοι αυτά τα μικρόβια τα αόρατα που προσπαθούν να δυσκολέψουν τη ζωή μας και να προσθέσουν δυσκολίες στις δυσκολίες που ήδη υπάρχουν. Όμως μέσα σε αυτή τη δυσκολία του 2020, έρχονται παρηγορητές οι Άγιοί μας, όπως ο δικός μας Άγιος, ο Ηγιασμένος Σάββας, που ήταν ο άνθρωπος του Θεού“, πρόσθεσε.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναφέρθηκε, τέλος, στη μεγάλη ιστορία της Πατριαρχικής μονής του αγίου Σάββα σημειώνοντας πως “ο όσιος Σάββας αγάπησε αυτόν τον τόπο, αγάπησε το δικό του Μοναστήρι, γι’ αυτό και ευλόγησε τόσους αιώνες να περνούν Πατριάρχες, να έρχονται Αρχιερείς, να περνούνε Ιερείς. Ήτανε μέρες που είπαμε «θα τελειώσει ο Άγιος Σάββας; θα κλείσει;» κι όμως παιδιά μου, δεν έκλεισε ποτέ”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ