Δε, 22/07/24 | 19:21

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συλλειτούργησαν στην Αλεξάνδρεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον ιερό καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας τελέστηκε την Κυριακή το πρωί πατριαρχική θεία λειτουργία υπό του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου και συλλειτουργούντων του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και των Μητροπολιτών Γουινέας κ. Γεωργίου, Πηλουσίου κ. Ναρκίσσου και Πανιερωτάτου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Προ του πέρατος της θείας λειτουργίας ο Πατριάρχης προσεφώνησε καταλλήλως τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, προς τον οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε πως, «τόσο η Αμερική όσο και η Αφρική είναι δύο ήπειροι των οποίων τα ονόματα αρχίζουν με το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου, το Α. Είναι λοιπόν οι τόποι αυτοί αφετηρίες για νέα βήματα, νέους οραματισμούς, νέες ελπίδες και μεγάλες προοπτικές. Άλλωστε, ο Κύριός μας τόνισε ότι αυτός είναι το Α και το Ω, η αρχή και ο προορισμός μας. Από την Πόλη του Αλεξάνδρου και του Αποστόλου Μάρκου πάντοτε θα ξεκινά η απαρχή του πολιτισμού αλλά και του φωτισμού των υπερήφανων λαών της Αφρικής.

Κατακλείων ο Μακαριώτατος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο αρχιερατικό εγκόλπιο του αοιδίμου πρώτου Ποιμενάρχου της Αμερικής κυρού Αλεξάνδρου.

Φωτογραφίες: Γρηγόριος Χαλιακόπουλος

Κατά την αντιφώνησή του ο κ. Ελπιδοφόρος, χαρακτήρισε τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ως τον ειρηνοποιό πατέρα και αναμορφωτή της Αφρικανικής γης, ο οποίος διά του αγώνος του πασχίζει να αναγεννήσει πνευματικώς τα τέκνα της Ηπείρου του μέλλοντος δια του Ιερού Ευαγγελίου αλλά και να βελτιώσει την ζωή τους διά της συστάσεως υποδομών υγείας, εκπαιδεύσεως και εν γένει έργων προόδου και πολιτισμού, ενω τέλος του προσέφερε ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ