Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 3:42

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Με πατριαρχικό συλλείτουργο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Βόλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πατριαρχικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Αναλήψεως του Χριστού τελευταία ημέρα της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στον Βόλο.

Τον Πατριάρχη πλαισίωσαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Περιστερίου κ. Γρηγόριος και ο Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, οι αρχές του τόπου, οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της θείας λειτουργία ο κ. Ιγνάτιος προσφώνησε τον Παναγιώτατο, τον οποίο χαρακτήρισε ορατό σημείο ενότητας της στρατευομένης εκκλησίας, θεματοφύλακα και γνήσιο εκφραστή της ορθοδόξου πίστεως. Τον πρωτεύθυνο θεσμό για την διατήρηση και την ενίσχυση της ενότητας της ορθοδόξου εκκλησίας, για την θεραπεία των σχισμάτων και την επούλωση των πληγών τους. Ακολούθησε η προσφώνηση του Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμανδρίτη Μαξίμου Παπαϊωάννου, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού της Αναλήψεως και στο ποικίλο έργο το οποίο επιτελεί στις μέρες μας.

Αντιφωνώντας, ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση να έλθει στην πόλη με την ευκαιρία της Ναυτικής Εβδομάδος που είναι αφιερωμένη στην ιδιαιτέρα πατρίδα του την Ίμβρο και προσέφερε στον μητροπολίτη Δημητριάδος μία ποιμαντορική ράβδο, ως αντίδωρο της πολλής αγάπης του προς το Φανάρι και το πατριαρχείο.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την προσφυγούπολη της Νέας Ιωνίας. Ο Παναγιώτατος που αφίχθη στον ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας έγινε αποδέκτης των αισθημάτων υιικής αγάπης και τιμής πλήθους απογόνων Μικρασιατών προσφύγων που κατέκλεισαν το προαύλιο και το εσωτερικό του ναού. Ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον αναστάσιμο εσπερινό, κατά τον οποίο έψαλε ο χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητή κ. Δημητρίου Χατζηγεωργίου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Παναγιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντος Σιλεντιαρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον εκ Βόλου καταγόμενο Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριο Ηλιόπουλο, σε αναγνώριση της αγάπης, αφοσίωσης και ποικίλης προσφοράς του στην Μητέρα Εκκλησία και ακολούθως, τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των Μικρασιατών Μαρτύρων και προσφύγων προγόνων μας.

Φώτο: Ι.Μ. Δημητριάδος / Ηλίας Σακελλάρης

Στην συνέχεια, ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη εν πομπή στο νεόδμητο Κέντρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» όπου τέλεσε τα επίσημα εγκαίνιά του. Ακολούθησαν οι προσφωνήσεις της Προέδρου της Εστίας κ. Αργυρώς Μάμαλη – Κοπάνου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ