Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:42

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Πατριαρχική θεία λειτουργία στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τελέστηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η θεία λειτουργία στην ιερά πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντας προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου συμπαραστατούμενου από τον Αρχιεπίσκοπο Aμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τον Επίσκοπο Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Κατά τη διάρκειά της ο Παναγιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του ουκρανικής καταγωγής υποδιακόνου κ. Δημητρίου Καμιανόβιτς στον οποίο έδωσε το όνομα Επιφάνιος προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθοδόξου αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφανίου.

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου, ενω εκκλησιάστηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, κληρικοί και πλήθος προσκυνητών.

Ο Παναγιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο φετινό προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά του Πόντου στην οποία πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισής της εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς όλες τις αρμόδιες αρχές για την συμβολή τους στην προστασία της ιστορικής μονής του Οικουμενικού Θρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Απηύθυνε δε πατρικούς λόγους και παραινέσεις προς τον νέο κληρικό της εκκλησίας διάκονο κ. Επιφάνιο, ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση και στον μακαριστό μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ