Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 11:16

ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Πατριαρχική θεία λειτουργία και μνημόσυνο του μακαριστού προκατόχου του Πέτρου τέλεσε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος σήμερα το πρωί τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν τα Μέλη της Κυπριακής Αδελφότητος της Μ. Πόλεως, επί τη εορτή της Παναγίας του Κύκκου, Προστάτιδος και Εφόρου της Αδελφότητος, ως και αντιπροσωπεία της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, η οποία μετέχει στηνπολυεθνική άσκηση Bright Star’ 23, η οποία λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμονα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας και Ταμιάθεως κ .Γερμανό, Προϊστάμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας, τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του μακαριστού Προκατόχου του, Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ’ και των μελών της συνοδείας του, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους κατά την αεροπορική τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2004.

Ακολούθως ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, δέχθηκε την αντιπροσωπεία της Εθνικής Φρουράς Κύπρου στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Μεγάρου.

Κατά την προσφώνησή του, o Μακαριώτατος ανεφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, στην σύγχρονη ιεραποστολική δράση της στην Αφρική, ενώ περιέγραψε με τιμητικούς λόγους το έργο του αοιδίμου Προκατόχου του, Πάπα Πέτρου Ζ’, κατά την επταετή πατριαρχία του. Τέλος, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο, για την προσφορά της μαρμάρινης προτομής του αειμνήστου Πατριάρχου.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής της Κυπριακής στρατιωτικής αντιπροσωπείας εξέφρασαν την χαρά και την ευλογία, την οποία αισθάνθηκαν επισκεπτόμενοι την Πατριαρχική Καθέδρα, ενώ επήνεσαν την θυσιαστικώς και αθορύβως επιτελουμένη διακονία της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ