Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 | 22:50

ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑΟ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Πατριαρχική χοροστασία για την Ανάληψη του Κυρίου στο ναό αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου που τελέστηκε την Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως όπου οι ιερές ακολουθίες τελούνται στη Γεωργιανή γλώσσα προς εξυπηρέτηση της Γεωργιανής παροικίας της Πόλεως. 

Εκκλησιάστηκαν ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Τουρκία κ. Giorgi Janjgava, o κ. Zaza Nadiradze, επικεφαλής του Γενικού Προξενείου της Γεωργίας στην Πόλη, ο κ. Zurab Khonelidze, Πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σοχούμι, του οποίου ο Παναγιώτατος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας σε ειδική τελετή, τον περασμένο Νοέμβριο στο Φανάρι και πλήθος πιστών εκ της Γεωργιανοφώνου Κοινότητος της Πόλεως. 

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιμανδρίτης κ. Ηλίας Jinjolava, εφημέριος του Ναού και υπεύθυνος της Γεωργιανοφώνου Ορθοδόξου Κοινότητος της Πόλεως, παρουσίασε στον Παναγιώτατο την έκδοση στη γεωργιανή γλώσσα του βιβλίου «Bαρθολομαίος – Αποστολή και Όραμα» του Αρχιαδιακόνου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωάννη Χρυσαυγή. Για τη νέα έκδοση του βιβλίου μίλησαν ο Πρύτανης κ. Zurab Khonelidze, που συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίησή της και ο κ. Giorgi Pareshishvili, συντονιστής της γεωργιανής εκδόσεως, ενώ προηγουμένως χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Τουρκία.

Ο Παναγιώτατος στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ηλία Jinjolava, για την πρωτοβουλία του να μεταφραστεί το βιογραφικό αυτό βιβλίο στη γεωργιανή γλώσσα, καθώς και για το συνολικό έργο που επιτελεί στην Πόλη.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ευχαρίστησε επίσης τους ομιλητές καθώς και όλους τους συντελεστές της έκδοσης, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του απηύθυνε αδελφικό χαιρετισμό προς τον Καθολικό Πατριάρχη πάσης Γεωργίας κ. Ηλία, ο οποίος, όπως σημείωσε είναι ένας ηγέτης που ενώνει στο πρόσωπό του ολόκληρο τον Γεωργιανό λαό. Αμέσως μετά η Χορωδία “Erthoba” από την Γεωργία έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ