Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:33

Πατριαρχείο Σερβίας: Συμπαραστάτης στην Ελλάδα που πλήττεται από τις πυρκαγιές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η σερβική Εκκλησία συμπαρίσταται στην Εκκλησία της Ελλάδος που πλήττεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Αυτό δήλωσε με επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος.

Στην επιστολή του ο Πατριάρχης Πορφύριος εκφράζει την πάσχουσα αγάπη και υποστήριξή του στην Εκκλησία της Ελλάδος και στον ελληνικό λαό με αφορμή καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο πατριάρχης Σερβίας ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μεταφέρει στον κλήρο και τον αδελφικό ελληνικό λαό, ειδικά στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη φωτιά, τις προσευχές ολόκληρης της Σερβικής Ορθόδοξης οικογένειας, η οποία δεν έχει ξεχάσει και δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι στο πρόσφατο παρελθόν ήταν σχεδόν ο μόνος φίλος στον μεγάλο πόλεμο είχε στον αδελφικό ελληνικό λαό και την αδελφή ελληνική Εκκλησία.

«Η άφθονη βοήθεια που εσείς, οι Έλληνες αδελφοί και αδελφές μας, στείλατε στις σερβικές χώρες ήταν για εμάς όχι μόνο φαγητό, ρούχα, παπούτσια και άλλα απαραίτητα, αλλά και ένα σημάδι ότι έχουμε τους στενότερους φίλους μας που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην αδικία. ότι ο πνευματικός ηγέτης του σερβικού ορθόδοξου λαού έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων,

Τέλος, ο Πατριάρχης Πορφύριος εξέδωσε εντολή σε όλους τους ναούς στο Βελιγράδι και την Αρχιεπισκοπή Βελιγραδίου και Κάρλοβατς να συλλέξουν δωρεές για τους τραυματίες αδελφούς στην Ελλάδα σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις μέχρι νεωτέρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ