Κυ, 23/06/24 | 18:27

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Καταδικάζει βομβαρδισμό πολιτιστικού κέντρου στη Γάζα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε σήμερα «τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό» του πολιτιστικού κέντρου του στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα στη Γάζα εκφράζοντας λύπη για την «αδικαιολόγητη αποφασιστικότητα του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές» στο παλαιστινιακό έδαφος.

«Η επίθεση αυτή αντιπροσωπεύει μια εκδήλωση της αδικαιολόγητης αποφασιστικότητας του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές και τα κέντρα κοινωνικών υπηρεσιών, καθώς και τα καταφύγια για τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί στον πολιορκούμενο θύλακα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο βομβαρδισμός κατέστρεψε το ορθόδοξο πολιτιστικό κέντρο και αρκετά άλλα κτίρια στον ίδιο τομέα. Όπως είπαν, ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε χθες, Δευτέρα, αρκετές προειδοποιήσεις στους κατοίκους και στους εκτοπισμένους από τον πόλεμο που είχαν καταφύγει στο κέντρο να εκκενώσουν τον τομέα.

«Τα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα έχουν γίνει απαραίτητοι πάροχοι ανθρωπιστικών υπηρεσιών και ασφαλή καταφύγια για εκείνους που επηρεάζονται από τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα που θέτουν στο στόχαστρο ζώνες κατοικιών», προσέθεσε το Πατριαρχείο.

Υπογραμμίζει επίσης πως, «με βαθιά λύπη πως ο ισραηλινός στρατός έθεσε στο στόχαστρο 19 χώρους λατρείας, περιλαμβανομένων τεμενών και εκκλησιών στη Γάζα στη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων. Επιθέσεις σαν αυτές εναντίον των αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών και η σκόπιμη καταστροφή πολιτικών υποδομών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε σε λογικές ούτε σε ανθρωπιστικές βάσεις και αντιβαίνουν θεμελιωδώς στις πιο στοιχειώδεις ηθικές αξίες», σημειώνει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 8.500 ανθρώπους, στη μεγάλη πλειονότητά τους αμάχους, από τις 7 Οκτωβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ