Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 13:34

Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Πατρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Πάτρων αποτελουμένης από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Χρήστο Μπούρα, τον Αντιπρύτανη Καθηγητή κ. Διονύσιο Μαντζαβίνο και τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Χαράλαμπο Ροδόπουλο, υποδέχθηκε το Σάββατο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Πατριαρχική Καθέδρα. Την ως άνω αντιπροσωπεία συνόδευε ο Καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής Α’ Αθηνών, πρώην Υφυπουργός Παιδείας.

Κατά την προσφώνησή του ο Μακαριώτατος ανεφέρθηκε στο ένδοξο θεολογικό παρελθόν της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ως και στο σύγχρονο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο της, ενώ ο κ. Πρύτανης ανέπτυξε εκτενώς το ακαδημαϊκό έργο του Πανεπιστημίου Πάτρων και το όραμα της επιστημονικής δράσης που αυτό θα αναπτύξει στην Πόλη του Μ. Αλεξάνδρου. Ακόμη, εξεδήλωσε το δέος των μελών της αντιπροσωπείας για το γεγονός ότι ευρίσκονται στην Θεοβάδιστη Αίγυπτο, στη χώρα των Αγίων Πατέρων και των αρχαίων επιστημόνων και φιλοσόφων.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ως και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχείου. Κατά την επίσκεψη παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ.Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της προηγουμένης Παρασκευής ο Μακαριώτατος παρέστη στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας (Ε.Κ.Α.), όπου χαιρέτησε και πατρικώς επευλόγησε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της εξονομασθείσης Πρεσβυγενούς Κοινότητος, διά του Πρυτάνεως κ. Χρήστου Μπούρα και του Προέδρου της ΕΚΑ κ. Ανδρέα Βαφειάδη. «Το Μνημόνιο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Βουλής των Ελληνων, πιστεύουμε ότι θα συμβάλει ιδιαίτερα στον τομέα των συνεργασιών της Κοινότητός μας, προσδίδοντας ιδιαίτερη αίγλη μέσω της πανεπιστημιακής εκπαιδευτικής αναβάθμισης», επεσήμανε ο Πατριάρχης.

Ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Βουλευτής κ. Άγγελος Συρίγος, ως  εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ανέφερε, ότι « το όλο εγχείρημα το αγκάλιασε η Βουλή των Ελλήνων και αυτό από μόνο του προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στην προσπάθεια των συντελεστών που είναι η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και το Πανεπιστήμιο Πατρών». Ακόμη, εξήρε την πρωτοβουλία των δύο πλευρών και τόνισε πως η Πολιτεία θα στηρίξει το εγχείρημα αυτό, επ’ ωφελεία της ελληνικής παροικίας πρωτίστως.

Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος Αλεξανδρείας κα. Μαρία Φορμόζη, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι ιστορικών Συλλόγων και παροικιακών φορέων της Μ. Πόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ