Όλο και πιο σφιχτός γίνεται ο κλοιός της Αστυνομίας γύρω από τους ναούς, αφού όπως όλα δείχνουν, ο αστυνομικός αποκλεισμός του ναού του αγίου Ανδρέα στην Πάτρα ήταν μόνο η αρχή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά την Πάτρα, συναντήθηκε με τους μητροπολίτες Πειραιώς και Δημητριάδος, εν όψει του εορτασμού του αγίου Νικολάου ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν αναφερθεί επισκέψεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σε ναούς ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων.

Πηγές του orthodoxia.info από διάφορετικούς Νομούς της Ελλάδας αναφέρουν πως διοικητές τμημάτων επισκέπτονται τους προϊσταμένους των ναών ώστε να τους επισημάνουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων ενώ σε αρκετούς ναούς οι οποίοι πανηγυρίζουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούν τις κινήσεις κληρικών και λαϊκών όπως ακριβώς συνέβη στην Πάτρα.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του ναού της αγίας Βαρβάρας στη Δράμα όπου ο εσπερινός της εορτής της αγίας τελέσθηκε κεκλεισμένων θυρών όπως προβλέπουν τα μέτρα αλλά  με αστυνομικούς να φρουρούν τα στενά που οδηγούν στην Εκκλησία.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το orthodoxia.info φαίνεται η κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία όπως φαίνεται έχει πλέον τοποθετήσει την διατήρηση των μέτρων στους ναούς, πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999