Τε, 12/06/24 | 19:34

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Παρουσίαση του προγράμματος ΕΝΤΑΞΗ-INTEGRATION της «Αποστολής» σε εκπαιδευτικό forum του Διορθοδόξου Κέντρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Τετάρτη ομάδα Ελλήνων και ξένων εκπαιδευτικών που συνεδριάζει στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μονή Πεντέλης επισκέφθηκε την οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα του προγράμματος ΕΝΤΑΞΗ-INTEGRATION (Ελληνική Γλώσσα – Ελληνικός Πολιτισμός), το οποίο περιλαμβάνει τμήματα όπου παραδίδονται μαθήματα για τις εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας, καθώς και τμήμα Πολιτογράφησης, που αφορά στις εξετάσεις για την επάρκεια γνώσεων σύμφωνα με τον Οδηγό απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Χαρακτηριστικό της ποιότητας των μαθημάτων είναι ότι οι εν λόγω εξετάσεις παρουσιάζουν ποσοστά επιτυχίας 96% έως 100%. Ο εκπαιδευτικός κ. Γιάννης Κοτσανάς, ο οποίος είναι ο συντονιστής του προγράμματος, υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς ενώ έγινε συζήτηση με τους μαθητές και ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2  “ALL IN”, στο οποίο το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του, από την 14η έως και την 16η Φεβρουαρίου επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές ξένων γλωσσών επί θεμάτων εκμάθησης ξένης γλώσσας για πρόσφυγες και μετανάστες. Με την ευκαιρία της παραμονής τους στην χώρα μας οι ξένοι εκπαιδευτικοί είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν σχολεία και δομές, όπως το 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών και το Ελληνικό Forum Μεταναστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ