Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 | 1:24

Παράταση μέτρων – Καθεδρικοί ναοί ανοιχτοί μόνο για τους Γ΄ Χαιρετισμούς με αυστηρούς περιορισμούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα στο ΦΕΚ.

Έτσι λοιπόν, στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου – “βαθύ κόκκινο”, που αφορούν και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας, οι ναοί παραμένουν κλειστοί για τους πιστούς, οι οποίοι μπορούν μόνο για κατ’ ιδίαν προσευχή να βρεθούν εντός της εκκλησίας. Εξακολουθεί, δε, και η απαγόρευση χρήσης μεγαφώνων καθώς και η παραμονή πιστών στο προαύλιο του ναού. Στις υπόλοιπες περιοχές (υψηλού κινδύνου – “κόκκινο”) συνεχίζει να ισχύει ο αυστηρός περιορισμός του ενός πιστού ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο, όμως, τους μόλις 9 πιστούς.

Η Κοινή υπουργική Απόφαση προβλέπει μόνο την ελάχιστη εξαίρεση για την ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών στις 2 Απριλίου, όπου μόνο οι καθεδρικοί ναοί στις έδρες των Δήμων θα μπορούν να δεχθούν πιστούς, αλλά με τον αυστηρό περιορισμό του ανώτατου ορίου των 20 προσώπων. Σε αυτό το σημείο τονίζεται στην ΚΥΑ πως οι θρησκευτικοί λειτουργοί καθώς και το βοηθητικό προσωπικό θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο με μέριμνα της οικείας Μητρόπολης. Σημειωτέον ότι, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε η ανάλογη πρόβλεψη και για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στη νέα ΚΥΑ δεν προβλέπεται συμμετοχή πιστών στους καθεδρικούς ναούς για αύριο, Κυριακή Β’ των Νηστειών.

Τέλος, στο “βαθύ κόκκινο” εντάσσονται από σήμερα – επιπλέον όσων ήδη βρίσκονται – οι περιφερειακές ενότητες Κοζάνης και Πέλλας, καθώς και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς, Βέροιας. Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο” στην πρώτη εικόνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ