Παράταση μέχρι τις 11 του μηνός δίνει η Κυβέρνηση στα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας αυστηροποιώντας τα μάλιστα σε αρκετούς τομείς της καθημερινότητας.

Ειδικά για τους ιερούς ναούς, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μέτρο των κεκλεισμένων των θυρών Θ. Λειτουργιών παραμένει σε ισχύ με μόνη εξαίρεση την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων η οποία θα τελεσθεί στους ναούς της χώρας με τα ήδη γνωστά μέτρα ενώ δεν θα επιτραπεί η τέλεση του Αγιασμού των υδάτων εκτός των ναών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ

Έτσι, αυτήν την Κυριακή όπως και την επόμενη, καθώς και όλες τις ενδιάμεσες ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή πιστών στις Θ. Λειτουργίες και Ι. Ακολουθίες, εξαιρουμένων των Θεοφανείων, ενώ νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει μέσα στις επόμενες ημέρες ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Στόχος της Κυβέρνησης όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες αυτές ώστε από τις 11 Ιανουαρίου εφόσον αυτό είναι εφικτό από τα στοιχεία να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: