Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:47

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΕΩΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παπαστεργίου: “Δεν θα υπάρχει κανένα τσιπάκι στις νέες ταυτότητες – Δεν καταλαβαίνω τις τόσες αντιδράσεις”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κανένα τσιπάκι γεωεντοπισμού δεν θα υπάρχει στις νέες ταυτότητες δήλωσε μιλώντας στη Λέσχη 97,6 των Τρικάλων ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει την ευθύνη χορήγησης για τον τριψήφιο αριθμό που θα ακολουθεί το ΑΦΜ του κάθε κατόχου και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του θα γίνει στην προσεχή ΔΕΘ:

“Προσπαθούμε με ηρεμία να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα γεωεντοπισμού με ‘τσιπάκια’ στις νέες ταυτότητες. Ίσα ίσα θα ενισχυθεί η ασφάλεια όλων καθώς οι νέες ταυτότητες δεν θα είναι εύκολο να παραχαραχτούν. Δεν έχουν σκοπό οι ταυτότητες να παρακολουθούν την τοποθεσία κανενός και δεν μπορούν κιόλας, δεν υπάρχει η δυνατότητα. Είναι απλά τα πράγματα και δεν καταλαβαίνω τις τόσες αντιδράσεις”, σημείωσε.

“Η δουλειά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός νέου προσωπικού αριθμού. Θα είναι ο ΑΦΜ μας, συν 3 ψηφία. Ο λόγος είναι ότι τον ΑΦΜ μας μπορεί εύκολα να τον βρει κάποιος, πχ από μια απόδειξη, γι αυτό και θα προστεθούν και τα 3 ψηφία. Ο προσωπικός αριθμός θα είναι μια πολύ μεγάλη τομή, προκειμένου να ενοποιήσουμε τα μητρώα. Σήμερα τους πολίτες τους ξέρουμε με 4 διαφορετικά μητρώα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας και μητρώο πολιτών. Οπότε, προκειμένου πλέον να ξέρουμε για ποιον πρόκειται, θα έχουμε για κάθε πολίτη έναν αριθμό που θα τον ταυτοποιεί”, πρόσθεσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Παπαστεργίου κατέληξε ωστόσο λέγοντας πως, “υπάρχει ο νόμος και εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα περιγραφεί ο τρόπος με τον οποίο θα δοθεί ο προσωπικός αριθμός και εικάζω μετά τον Δεκέμβριο να μπει στις νέες ταυτότητες”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ