Πάνω από ένα εκατομμύριο νέους καθολικούς προέτρεψε την Κυριακή ο Πάπας Λέων να διαδώσουν την πίστη και τον ενθουσιασμό τους και να ασκήσουν θετική επίδραση στον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Ιωβηλαίου της Νεολαίας, ο Ποντίφικας τίμησε τους νέους σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στους νέους που υποφέρουν από τα πιο σοβαρά καλά που προκαλούνται από άλλους ανθρώπους. Είμαστε μαζί με τους νέους της Ουκρανίας. Μαζί με όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο.
Αδελφοί και αδελφές μου, είστε το σημάδι ότι ένας διαφορετικός κόσμος είναι εφικτός. Ένας κόσμος αδελφοσύνης και φιλίας, όπου οι συγκρούσεις δεν επιλύονται με όπλα, αλλά με διάλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάπας Λέων.

Νέοι προσκυνητές από πάνω από 150 χώρες ταξίδεψαν στη Ρώμη για το Ιωβηλαίο, ένας από τα πιο σημαντικά γεγονότα του ιερού έτους, που ξεκίνησε αρχικά από τον Πάπα Φραγκίσκο.
Στη σημερινή συνάντηση με τους πιστούς συμμετείχαν, εκτός από τον πάπα, 20 καρδινάλιοι, 450 επίσκοποι και 7000 καθολικοί ιερείς. «Η ευάλωτες πλευρές μας, είναι μέρος της εκπληκτικής μας ύπαρξης και οντότητας» πρόσθεσε ο ποντίφικας, καλώντας τους νέους να μην αναζητούν μια ανύπαρκτη, όσο και ψεύτικη τελειότητα».



