Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 2:34

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Πάπας Φραγκίσκος: “Υπάρχουν επίσκοποι που διαφωνούν με την ευλογία στα ομόφυλα ζευγάρια” (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υπερασπίστηκε την απόφασή του να αφήσει τους ιερείς να ευλογήσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου αλλά παραδέχθηκε ότι «η μοναξιά είναι ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσεις» όταν παίρνει κανένας δύσκολες αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξη του σε ιταλικό talk show, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επέμεινε ότι «ο Κύριος ευλογεί τους πάντες».

Αναγνώρισε την αξιοσημείωτη αντίθεση που έχει προκαλέσει η απόφασή του, κατηγόρησε ωστόσο τους επισκόπους ότι δεν κατανοούν πραγματικά το θέμα και αρνούνται να ανοίξουν διάλογο για αυτό.

Επίσκοποι από την Αφρική, όπως σημειώνει το Asscoated Press, αρνούνται να εφαρμόσουν τη δήλωση του Βατικανού ενώ το ίδιο πιστεύουν και μεμονωμένοι επίσκοποι στην Ανατολική Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και αλλού.

Η δήλωση του Βατικανού της 18ης Δεκεμβρίου επαναδιατύπσε την παραδοσιακή διδασκαλία της εκκλησίας ότι ο γάμος είναι μια ισόβια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ωστόσο επέτρεψε στους ιερείς να προσφέρουν ευλογίες εκτός λειτουργίας σε ζευγάρια του ίδιου φύλου αν και οι ευλογίες δεν θα πρέπει να συγχέονται με τις τελετές και τα τελετουργικά ενός γάμου.

Σε ερώτημα αν αισθάνθηκε μόνος, ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε, «παίρνεις μια απόφαση και η μοναξιά είναι ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσεις», είπε και πρόσθεσε ότι «μερικές φορές οι αποφάσεις δεν γίνονται αποδεκτές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν δεν αποδέχεσαι μια απόφαση είναι επειδή δεν καταλαβαίνεις».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ