Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 1:53

ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Πάπας Φραγκίσκος: “Ο κανόνας της αγαμίας των καθολικών κληρικών θα μπορούσε να αναθεωρηθεί”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με Αργεντινούς δημοσιογράφους σχετικά με τον κανόνα της αγαμίας των καθολικών κληρικών.

“Δεν πρόκειται για δόγμα είναι ένας προσωρινός κανόνας και όχι αιώνια όπως η χειροτονία ενός των ιερέων. Θα μπορούσε και να αναθεωρηθεί”, υπογράμμισε ο πάπας για να προσθέσει ότι, “δεν πιστεύει ότι μια τέτοια αλλαγή θα αυξήσει τον αριθμό των χειροτονιών αλλά είναι της άποψης ότι ορισμένες φορές ο κανόνας της αγαμίας μπορεί να οδηγήσει σε ανδροκρατία, διότι αν ένας ιεράς δεν ξέρει να συνεργάζεται με τις γυναίκες δεν είναι ώριμος και κάτι του λείπει”.

Όπως τόνισε μάλιστα, “το Βατικανό ήταν ανδροκρατούμενο αλλά είναι μέρος της κουλτούρας του και δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος υπαίτιος”, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι, “στο μέλλον η οδός για το θέμα της αγαμίας των κληρικών θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση ενός “διπλού κανόνα”, όπως συμβαίνει στις Ανατολικές Εκκλησίες” με αναφορά στην αγαμία των επισκόπων και στον έγγαμο βίο των απλών ιερέων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ