Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 18:40

Πανηγυρικός εσπερινός στην Ηλιούπολη για την εορτή του Αγ. Νεκταρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Φωτορεπορτάζ: Μάρκος Παπαγεωργίου

“Η παρουσία του Αγίου Νεκταρίου μέχρι σήμερα είναι τόσο ζωντανή και διαχρονικά παρούσα στη ζωή πολλών”. Με τη φράση αυτή ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, έκανε λόγο για τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, τον οποίο ως τις μέρες μας επικαλούμαστε στις καθημερινές μας δυσκολίες.

Ο κ. Κύριλλος χοροστάτησε απόψε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε απόψε στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου του Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο, που συστεγάζεται του Ναού.

Στο κήρυγμά του τόνισε πως: “Ο κάθε άνθρωπος έχει προβλήματα και σαν ζωντανός οργανισμός ζει μέσα στη φθαρτότητα, η οποία οδηγεί στην αμαρτία και κατ’επέκταση στον θάνατο. Ο άνθρωπος οδηγείται στη φθορά τη σωματική και την πνευματική, εξαιτίας της αμαρτίας. Αντίθετα, εξαγιάζεται μέσω της εκκλησίας και ησυχάζει, όταν βρει τον εαυτό του. Τότε έχει τη χαρά την πεπληρωμένη, όπως ο Άγιος Νεκτάριος”.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού π. Σεραφείμ Δημητρίου, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κύριλλο για την τιμητική του παρουσία στην αποψινή εορτή, τους αδερφούς πατέρες του Ναού, αλλά και των άλλων ενοριών, που παρέστησαν. Επίσης, ευχαρίστησε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που έδωσαν το παρών, καθώς και τα μέλη του φιλοπτώχου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ