Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 11:37

Πανηγυρικός εσπερινός του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Θεσσαλονίκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με αφορμή την φιλοξενία της κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Θεσσαλονίκη από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, τελέστηκε απόψε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός στον φερώνυμο ναό της συμπρωτεύουσας.

Στον πανηγυρικό σπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, συγχοροστατούντων του οικείου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και των μητροπολιτών Λαγκαδά κ. Ιωάννη και Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος και υπηρέτησε στον συγκεκριμένο Ναό, επί 31 συναπτά έτη.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο μητροπολίτης κ. Στέφανος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μορφή του σήμερα τιμωμένου μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που είχε ο Άγιος με τους πολεμίους της ορθοδόξου πίστεως.

Πριν την απόλυση ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τους παρισταμένους αρχιερείς για την σημερινή τους παρουσία, καθώς επίσης και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για την ευλογία να κομίσει στη Θεσσαλονίκη, την κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ