Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 12:15

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε ο Μέγας ασκητής της Εκκλησίας, Όσιος Αντώνιος στην ομώνυμη ενορία των Πατησίων. Σήμερα το πρωί τελέστηκε η αρχιερατική Θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη και άλλους ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βελεστίνου, ανέφερε πως “στην ζωή μας πρέπει να έχουμε οδοδείκτες τους Αγίους της Εκκλησίας μας, που ως φάροι φωτίζουν τον δρόμο για την Βασιλεία του Θεού”.

Τους ύμνους των ακολουθιών απέδωσαν οι μουσικολογιώτατοι χοροί των ιεροψαλτών. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο του Αγίου, ενώ ο προϊστάμενος του ναού π. Θεολόγος Αλεξανδράκης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Δαμασκηνού τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τους ιερείς, τους χορούς των ιεροψαλτών, την Αντιδήμαρχο κ. Αθηνά Ζαφειροπούλου, την Διεύθυνση Τροχαίας, τον Δήμο Αθηναίων καθώς και τους δεκάδες εθελοντές που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Απόψε το απόγευμα θα τελεστεί το ο μεθέορτος εσπερινός με το κτητορικό μνημόσυνο και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ