Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 | 8:42

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Στέφανο Νέας Ιωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η ανακομιδή του λειψάνου του αγίου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο περικαλλή ναό που υπάρχει στην Νέα Ιωνία, όπου και φυλάσσεται τεμάχιο λειψανου του..

Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακαρίου, με την άδεια του οικείου Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

Τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως με πρώτο τον πρωτοσύγκελλο αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη.

O μητροπολίτης Μακάριος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του αγίου Στεφάνου αλλά και στην ευαγγελική περικοπή των κακών γεωργών λέγοντας ότι “πολλοί στις ημέρες μας κακόβουλοι και ψευδοδιδάσκαλοι περιέρχονται και επιχειρούν να φέρουν νέες διδασκαλίες. Αλλά ξεχνούν ότι την Εκκλησία την έκτισε ο Χριστός με το τίμιο αίμα του και την εκόσμησε με τους Αγίους του”.

Τόνισε πως “Ο Ιησούς Χριστός είναι το λιθάρι που επιχείρησαν οι Εβραίοι να πετάξουν και όμως Εκείνος μπήκε κεφαλή και θεμέλιος λίθος της Εκκλησίας”.

Τέλος ο κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ για την άδεια να προστεί της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ