Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 19:33

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΙ

Μουσική συναυλία από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Αττικής στον καθεδρικό ναό Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρική συναυλία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Αττικής στο πλαίσιο του Β΄ Διεθνούς Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στον καθεδρικό ναό Αθηνών και θα συμμετάσχουν οι χορωδίες του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Τρίκαλων και Αττικής, της Γερόντισσας Μαριάμ, των Ψαλτών Artemiy Kaliy από την Εκκλησία της Ουκρανίας, του Meletiy Veltsev Υποδιακόνου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και του μοναχού Anatolij Lazevski  της  Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. Μεταξύ των μελών ωστόσο που θα παρουσιασθούν, ξεχωριστή θέση κατέχει το «Ορατόριο των Χριστουγέννων» σε σύνθεση του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.

Η δράση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων μέσα από τον γενικό τίτλο, «Επιβιώσεις της γραπτής και προφορικής παράδοσης της Βυζαντινής Μουσικής στον Βαλκανικό χώρο από τον 15ο αιώνα και εξής».

Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι σπουδαίοι πρωτοψάλτες και λαμπαδάριοι Πέτρος Πάτρας, Νικόλαος Μποσίνης, Ιωάννης Γιαλούρης, Ευστ. Ακύλλας, Ανδρέας Αναστασιάδης και Μιχάλης Βουγιατζής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ