Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:16

Η πανήγυρη της Παναγίας «Άξιον Έστί» στη Μητρόπολη Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στον ευωδιαστό ουράνιο κήπο του Παραδείσου και τα μυρίπνοα άνθη τους Αγίους της Εκκλησίας, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης κατά την εορτή για την Σύναξη της Παναγίας «Άξιον Έστί» στο ομώνυμο παρεκκλήσιο στο Αιγάλεω.

Ο κ. Κλήμης που χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό τόνισε πως “Η Εκκλησία μας είναι ένας ουράνιος κήπος και ο Θεός Πατέρας μας ως κηπουρός, καλλιεργεί αυτόν τον κήπο και παράγει τα άνθη του που είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας”

Αναφερόμενος στους τιμωμένους αγίους επεσήμανε πως “η Εκκλησία μας προσφέρει μια πνευματική ανθοδέσμη με πρώτο άνθος την Παναγία Μητέρα, τους Αγίους Αποστόλους Βαρνάβα και Βαρθολομαίο και τέλος τον Άγιο Λουκά Επίσκοπο Συμφερουπόλεως τον ιατρό”.

Κάλεσε τους πιστούς να μείνουν υπό την σκέπη της Παναγίας, κάνοντας την κοινωνία μας παναγιοσκέπαστη και παναφιοφρούρητη, αντιστεκόμενοι σε κάθε τι δαιμονικό και ξένο προς τα ήθη μας.

Τέλος επαίνεσε τον εφημέριο του ναού αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Δημητράκη και τους συνεργάτες του για την ευταξία και τον ευπρεπρισμό του ναού.

Στον πανηγυρικό εσπερινό έψαλε κλιμάκιο της χορωδίας “Αντιφωνικό Μέλος” και μάλιστα ύστερα από προτροπή του Μητροπολίτη Περιστερίο, απέδωσαν τον θεομητορικό ύμνο “Άξιον εστί”.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ