Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 1:11

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

Η πανήγυρη της Ουκρανικής Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σύδνεϋ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στην φερώνυμη ουκρανική Ενορία-Κοινότητα στο προάστιο Banksia του Σύδνεϋ. Των εορταστικών εκδηλώσεων προέστη ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο.

Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ενώ το πρωί της κυριωνύμου ημέρας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας από την πόλη του Σύδνεϋ.

Καλωσορίζοντας εγκάρδια τον Επίσκοπο Μιλητουπόλεως, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος π. Σάββας εξέφρασε καταρχάς τη μεγάλη χαρά των μελών της Ουκρανικής Ενορίας – Κοινότητας στο Banksia, για το γεγονός ότι αξιώθηκαν να εορτάσουν για πρώτη φορά υπό τη σκέπη της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τη μνήμη του προστάτη Αγίου τους. Επιπλέον, αναφέρθηκε μετά πολλής ευγνωμοσύνης στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, για τη διαρκή πατρική μέριμνα και υποστήριξή τους.    

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιάκωβος κατά το κήρυγμά του, περιέγραψε λεπτομερώς στον βίο του Αγίου Σάββα του Νέου, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στη θερμή πίστη του η οποία τον καθιστά παράδειγμα προς μίμηση για τους σύγχρονους Χριστιανούς. «Ο Άγιος Σάββας μάς διδάσκει να έχουμε πιο θερμή πίστη και να αγωνιζόμαστε να ξεπεράσουμε το θέλημά μας ώστε να απολαύσουμε την πλήρη υποταγή στον Θεό. Τότε μόνο χαίρεται ο άνθρωπος όταν πράττει πια όχι το δικό του αλλά το θέλημα του Θεού. Διότι αποκτά επίγνωση ότι τον ευλογεί, τον στηρίζει, τον αγιάζει και τον σώζει ο Θεός».

Εξάλλου, ο Επίσκοπος Μιλητουπόλεως προέτρεψε τους πιστούς να διαβάζουν τακτικά την Αγία Γραφή που αποτελεί τον λόγο του Θεού, όπως και τους βίους των Αγίων της Εκκλησίας μας. «Κάθε μέρα να παίρνετε πνευματική τροφή από τον λόγο του Θεού», τόνισε, «διότι ο λόγος του Θεού μορφώνει, μεταμορφώνει και αγιάζει τον άνθρωπο». «Το ίδιο γίνεται και με την ανάγνωση των βίων των Αγίων», προσέθεσε, «διότι παίρνουμε παραδείγματα και αποκτούμε έναυσμα ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να αγωνιστούμε ακόμα καλύτερα».

Ειδικότερα, μιλώντας στο εκκλησίασμα στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, το οποίο επίσης τίμησε η Εκκλησία μας την Ε’ Κυριακή των Νηστειών. Η Οσία συνιστά παράδειγμα μετανοίας διότι ενώ διήγαγε άσωτο βίο, κατόπιν μετανόησε, αγάπησε τον Χριστό και ακολούθησε αυστηρή ασκητική ζωή στην έρημο. Παρότρυνε λοιπόν τους πιστούς να πάρουν κουράγιο από τους δύο τιμώμενους Αγίους και να προσπαθήσουν να ζήσουν τη μετάνοια με πολλή αγάπη προς τον Χριστό, προς την Εκκλησία του και προς τον συνάνθρωπο.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως διαβίβασε σε όλους την αγάπη του κ. Μακαρίου, καθώς και τις εγκάρδιες ευχές του για καλό υπόλοιπό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και για ευλογημένο Πάσχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ