Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:56

Η πανήγυρη της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής στη Νέα Πεντέλη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την δεύτερη πανήγυρή της εόρτασε σήμερα η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης. Εκτός από την Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή, που είναι προστάτιδα της ενορίας, ο περικαλλής Ναός εορτάζει για 14η χρονιά και την Οσία Παρασκευή τη Νέα την Επιβατηνή, μια Αγία, άγνωστη στη Νότια Ελλάδα, που ευλαβούνται κυρίως στη Φλώρινα, στην Χαλκιδική και στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

Παράλληλα, συνεόρτασε και το θαύμα της Αγίας Παρασκευής στη Χίο το 1422, όταν η Αγία έσωσε από θεομηνία και καταποντισμό το νησί και τιμάται εις ανάμνησιν του γεγονότος, την 14η Οκτωβρίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών & Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από ιερείς του Ναού και της γύρω περιοχής.

Ο κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην Οσία Παρασκευή λέγοντας πως μέσα από τις συνεχείς μετακινήσεις της σε διάφορα μέρη φανέρωνε ένα πνευματικό προβληματισμό. “Εμείς είμαστε σήμερα ικανοποιημένοι με αυτό που έχουμε; Είμαστε ικανοποιημένοι με την σχέση μας που έχουμε με την Εκκλησία; Αναζητούμε να πλουτίσουμε περισσότερο όχι την περιουσία μας αλλά την ψυχή μας; Όπως έκανε και ο πλούσιος νέος του Ευαγγελίου που αναζητούσε τρόπο για να κερδίσει την Αιώνια ζωή. Αυτό που μας λείπει πρέπει να αναζητήσουμε κι εμείς ώστε να με ένα πλήρωμα καρδιάς κι έναν αγώνα ευάρεστο στον Θεό να φτάσουμε στην Αλήθεια του Θεού και του Ευαγγελίου. Ας ευχηθούμε να την μιμηθούμε στην αναζήτηση αυτή και ιδιαιτέρως εδώ στην ενορία που την τιμάτε ως δεύτερη πανήγυρη”.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Σαββάκης εκ μέρους των ιερέων που προσήλθαν και συνεόρτασαν σήμερα την την Οσία Παρασκευή τη Νέα την Επιβατηνή, αλλά και το θαύμα της Αγίας Παρασκευής στη Χίο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών που κάθε χρόνο τέτοια ημέρα τιμά την ενορία με την παρουσία του, εορτάζοντας παράλληλα και την επέτειο της εις επίσκοπον χειροτονίας του το 2000 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Να σημειωθεί ότι ο ναός της Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης έχει  φιλοτεχνηθεί με βάση την εφαρμοσμένη αρχαιολογία ενώ προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι αγιογραφίες σε μεγάλο μέρος του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ