Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 23:46

Η πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής στην Ανάκασα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με λαμπρότητα πανηγυρίστηκε η εορτή της Αγίας Παρασκευής, στο Ιερό Προσκύνημα στην περιοχή της Ανάκασας.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ιλίου αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Ασπρολούπος, πλαισιωμένος από τους ιερείς π. Θεοδόσιο Μανώλη, π. Βασίλειο Μαλσένκοβ και τους ιεροδιακόνους π. Ιωάννη και π. Κωνσταντίνος.

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν από νωρίς το πρωί στο προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής, για να προσευχηθούν.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεοδόσιος Μανώλης ο οποίος αναφέρθηκε στην έννοια της αγιότητας στις μέρες μας και στο πως προσπαθούμε να την κατανοήσουμε μέσα από τις καθημερινές μας δυσκολίες.

“Η Αγία Παρασκευή κατάφερε να συνδέσει το θαύμα της ομολογίας με την ύπαρξη του ανθρώπου. Επίσης δίδαξε τη σημασία της οικογένειας, της πίστης, της προσευχής και κυρίως να μην εγκαταλείπουμε την ελπίδα του Θεού.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσβατος. Κανένας δεν αγίασε, επειδή θέλησε, αλλά επείδη προσπάθησε να αγιάσει. Απαιτείται υπέρβαση ατομική, κατανόηση του Θεού και μέσω του θεραπευτηρίου, που αποτελεί η Εκκλησία, να γνωρίσουμε τον καινούριο μας εαυτό. Εκείνον το διαφορετικό εαυτό, που μας δίνει την ελπίδα να γίνουμε άγιοι”.

Λίγο προ της απολύσεως, εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ναού ο π. Ιωάννης Ράπτης ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο π. Γαβριήλ και τους ιερείς, για την τιμητική τους παρουσία στην πανήγυρη.

Ξεχωριστές ευχαριστίες απέστειλε προς τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων και των δημοτικών συμβούλων που παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας και του τιμίου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής στους γύρω δρόμους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ