Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 | 8:17

Η πανήγυρη της Αγίας Ματρώνας στο Βοτανικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ενορία της Αγίας Μαρκέλλης Βοτανικού τιμά και πανηγυρίζει και την έτερη Χιοπολίτιδα, την Αγία Ματρώνα, λείψανο της οποία φυλάσσεται στο ναό.

Η δεύτερη αυτή πανήγυρη της ενορίας γιορτάστηκε με επισημότητα. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος περιστοιχούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Ματρώνας, μετά από πολλά χρόνια.

Την κυριώνυμη ημέρα στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον σκοπό του ανθρώπου να γίνει κατά χάριν Θεός, κάτι που πέτυχε η Αγία Ματρώνα αξιοποιώντας τις αρετές της που την προίκισε ο Θεός, φτάνοντας στο καθ’ ομοίωσην.

Ο κ. Αντώνιος τόνισε ότι “η Αγία Ματρώνα με τον προσωπικό της αγώνα και τις θυσίες της, ήλκησε την χάρη του Θεού και έγινε ένας πιστός που έγινε όχι απλά Θεός κατά χάριν, αλλά έλαβε και τη δύναμη να πρεσβεύει για όλους τους ανθρώπους. Το παράδειγμα της Αγίας Ματρώνας μπορούμε να το ακολουθήσουμε όλοι. Όπου και να εργάζεται, σε όποια οικογενειακή κατάσταση και αν βρίσκεται, μπορεί να καλλιεργήσει τις εν Χριστώ αρετές και να φτάσει από το “κατ’ εικόνα” στο “καθ’ ομοίωσιν”. Όλοι μπορούμε να προσπαθήσουμε με την προσευχή, την αγάπη την φιλανθρωπία, την ταπεινοφροσύνη και την υπομονή να εκτελούμε πράξεις αγαθές. Και σε συνδυασμό με τον πνευματικό μας αγώνα να μιμηθούμε την Αγία Ματρώνα.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτης Ανδρόνικος Αλεξάκης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Σαλώνων για την τιμητική του παρουσία στο δεύτερο πανηγύρι της ενορίας, ευχόμενος να έχει αγλαόκαρπη αρχιεροσύνη.

Το απόγευμα θα ψαλλεί το κτητορικό μνημόσυνο των κεκοιμημένων ιερέων, κτητόρων και επιτρόπων του Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ