Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 9:03

Η πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής στο κέντρο της Αθήνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στο κέντρο της Αθήνας.

Στον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής Ιλισσού, τελέστηκε σήμερα το πρωί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος.

Τον πλαισίωσαν ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων και εκατοντάδες πιστοί.

Στο θεολογικά εμπεριστατωμένο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Περιστερίου τόνισε πως “Ζωή για τον άνθρωπο, δεν είναι μόνο η βιολογική επιβίωση αλλά η ουσιαστική σχέση μας και συνάντηση με την όντως Ζωή, τον Ιησού Χριστό. Ο άνθρωπος ως πρόσωπο μπορεί να υπάρξει σε σχέση ιερή με τον Θεό Πατέρα και τους αδελφούς του”.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως “οι άγιοι μάρτυρες με το μαρτύριό τους παραμένουν ζωντανά επίκαιροι και κορυφαίες εκπληξεις που φανέρωνουν την ορθόδοξη παράδοσή μας. Η αγία μεγαλομάρτυς Φωτεινή με το μαρτύριό της, έδωσε την ομολογία Ιησού Χριστού πριν το μαρτύριο του Χριστού”.

Ο κ. Κλήμης έκλεισε λέγοντας πως “Μέσα σ’ ενα κόσμο εγωκρατούμενο και τρομαγμένο η αγία Φωτεινή μας καλεί να αντιτάξουμε την αγάπη του Χριστού, την αξία του ανθρωπίνου προσώπου, την δύναμη της ομολογίας για να πετύχουμε κι εμείς την συνάντηση με τον Σωτήρα Χριστό”.

Εν συνεχεία τελέστηκε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας την οποία συνόδευσε άγημα του Πολεμικού Ναυτικού και οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων.

Για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως ο κ. Κλήμης επαίνεσε τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Μάξιμο Κάππα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ