Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:26

Η πανήγυρη της Αγίας Άννας στο Λόφο Αξιωματικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών και πολλών μαθητών τιμήθηκε η Σύλληψη της Αγίας Άννης και μητέρας της Θεοτόκου στον ομώνυμο ναό του Περιστερίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης κ. Κλήμης συμμετείχαν δεκάδες μαθητές από τα παρακείμενα σχολεία.

Ο κ. Κλήμης αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής λέγοντας πως σήμερα είναι η απαρχή της σωτηρίας μας. Γιορτάζει η Αγία Άννα η οποία έφερε στον κόσμο την Παναγία που με την σειρά της γέννησε το Χριστό και ετσι υλοποιήθηκε το σχέδιο της Θείας οικονομίας.

Ο μητροπολίτης Περιστερίου επαίνεσε τον π. Ανδρέα Πλώτα για τις εργασίες ευπρεπισμού του ναού και κάλεσε τους πιστούς να ζήσουν τα φετινά Χριστούγεννα με τον Χριστό στα σπίτια τους, με αγάπη καθώς και εξομολόγηση και κοινωνία με τον Χριστό, αφήνοντας τα ξενόφετρα έθιμα στην άκρη!

Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, μοιράστηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο παραδοσιακός τηγανητός μπακαλιάρος και κρασί, ένα έθιμο που έφεραν οι Θηραίοι στην Αθήνα από τον Βόθωνα της Σαντορίνης, όπου κι εκεί υπάρχει περικαλλής ναός της Αγίας Άννης.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Λαρισαίος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ