Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 | 4:58

Η πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με κάθε επισημότητα η πόλη του Ιλίου τίμησε την Εθνική επέτειο και την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με την συμμετοχή πλήθους ιερέων της Μητροπόλεως. Προεξήρχε και κήρυξε ο Ιεροκήρυκας, αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος αναφερόμενος στη σημασία της εορτής. (Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ).

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα, καθώς κατέκλυσαν τον ναό, για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αμέσως μετά ακολούθησε παράκληση και εν συνεχεία ιερά αγρυπνία.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η επίσημη Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, με την συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως. Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία η μεγαλειώδης λιτάνευση της εικόνας, στους γύρω δρόμους. Στην λιτάνευση προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Κόκλας.

Η συμμετοχή και προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και την πομπή συνόδευσαν ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζενέτος, τα μέλη του Δημοτικό Συμβούλιο, η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ιλίου, η Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου, οι Κρήτες και οι Ηπειρώτες με τοπικές ενδυμάσίες.

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Αναστάσιος Μπαστούνης, με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν το διήμερο αυτό στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ναού. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους 180 εθελοντές που βοήθησαν στην ετοιμασία της πανηγύρεως και τους πιστούς για τη συγκινητική συμμετοχή τους, καθώς κυριολεκτικά χθες και σήμερα ο Ναός κατακλύστηκε ασφυκτικά από χιλιάδες πιστούς.

Τόνισε ότι “μπορεί ο λαός μας να βάλλεται, αλλά αντιστέκεται κρατώντας τις παραδόσεις. Κι όποιος σέβεται και τηρεί τις παραδόσεις δεν έχει να φοβάται καμία παγκοσμιοποίηση, αλλά μπορεί να θυμάται και να γιορτάζει επετείους όπως η σημερινή”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ