Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 22:27

Η πανήγυρη του Αγίου μάρτυρος Νέστορος στον Ταύρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η εορτή του Αγίου μάρτυρος Νέστορος, τιμήθηκε με κατάνυξη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Ταύρου. Σήμερα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κάτω από τον κυρίως Ναό, όπου φυλάσσονται τεμάχια λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου μάρτυρος Νέστορος.

Επίσης στον Ναό βρίσκεται τεθησαυρισμένη η θαυματουργός και εφέστιος εικόνα του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλήτου, που μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη, της επαρχίας Δέρκων, χωριό Μπαξέκιο, κατά την περίοδο της Μικρασιατικής τραγωδίας το 1922.

Μετά το τέλος της Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους κτήτορες, ιερείς και ιεροψάλτες του Ναού, ενώ η εψάλλησαν και τα εγκώμια του Αγίου Δημητρίου μπροστά στην λειψανοθήκη. Ο εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Χριστοφόρος Καμπίτσης, αναφέρθηκε στη ύπαρξη των λειψάνων των αλλά και της θαυματουργού εικόνα του Αγίου που μεταφέρθηκε από τους πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που αποτελεί για την ενορία μεγάλος πνευματικός θησαυρός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “οι πρόσφυγες που έφυγαν διωγμένοι από τις εστίες τους στην Μ. Ασία, το Παχτσέκιο και ήρθαν εδώ, έζησαν με πολλές στερήσεις διατήρησαν όμως ακέραιη την πίστη τους και αυτό τους κρατούσε ενωμένους μεταξύ τους. Σήμερα στην εποχή της ευμάρειας είναι μόδα να αρνούμαστε τον Χριστό και να απαξιώνουμε την πίστη μας. Η Χριστός είναι αυτός που μας ενώνει. Δυστυχώς εμείς βγάλαμε τον Χριστό από την ζωή μας, γι αυτό και πάψαμε να είμαστε ενωμένοι. Εύχομαι η χάρη του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου μάρτυρος Νέστορος να μας φωτίζει, να κρατήσουμε την πίστη μας και να διαφυλάξουμε τον πνευματικό πλούτο των προγόνων μας, σε αυτή την ευλογημένη ενορία”.

Ο π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε επίσης την καλλικέλλαδη χορωδία του Πρωτοψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη που κάθε χρόνο τιμά τον Άγιο Νέστορα με την παρουσία της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ