Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:34

Πάνδημη λιτανεία στην Αγία Τριάδα Νέας Κηφισιάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκε ο τριήμερος πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς. Απόψε τελέστηκε μεθέορτιος εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, πλαισιομένος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνος της Αγίας Τριάδος αλλά και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Δαδιάς από την ομώνυμη μονή στον Έβρο, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και συνοδεία νέων παιδιών με παραδοσιακές φορεσιές.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό, τελέστηκε αρτοκλασία και πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού, π. Σέργιος Βαρέλιας ευχαρίστησε τους ιερείς για την τιμητική τους παρουσία αλλά και όσους εκοπίασαν για να έλθει σε πέρας η Πανήγυρη. Ο Μητροπολίτης Κύριλλος ευχήθηκε “το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει να διαφυλάξουμε την ορθόδοξη πίστη μας όπως την παραλάβαμε, ανόθευτη και ακέραιη, ενόψει των δύσκολων εξελίξεων στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο”.

Στη συνέχεια στον προαύλειο χώρου του Ναού, το χορευτικό τμήμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου & Ωρωπού, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ