Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:45

Η Παναγία η Κοσμοσώτειρα στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την εικόνα της “Παναγίας Κοσμοσώτειρας” υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες πιστοί στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών.

Στην υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση των οδών Καυταντζόγλου και Αχαρνών, προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ συμμετείχαν ιερείς της αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο σύλλογος Θρακιωτών Αθήνας με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Η υποδοχή εντάσεται στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων με αφορμή τους εορτα­σμούς για την μνήμη του εφόρου της ενορίας, αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Συμεών “σήμερα κάναμε ένα δώρο στον Άγιο Ελευθέριο, το οποίο του το οφείλαμε. Να μην γιορτάζει μόνο με την κατα σάρκα μητέρα του, την Αγία Ανθία, αλλά να συνεορτάζει με την Παναγία Μητέρα Του”.

Μετά την υποδοχή της εικόνας, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός όπου ο κ. Συμεών πρόσθεσε ότι “όλοι οι άγιοι είναι η συνοδεία της Παναγίας και εκφράζονται λιτά και με πολύ ευλάβεια προς το πρόσωπό Της, ενώ η ίδια είναι ο σύνδεσμος από που ξεκινάμε και που έχουμε προορισμό να φτάσουμε”.

Ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφού επαίνεσε τον προϊστάμενο του ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου για την πρωτοβουλία αυτή, υπογράμμισε πως “ένα όμορφο έργο δεν μπορεί να γίνει μόνο από ένα άτομο, αλλό από το σύνολο και από των συγχρονισμό των καρδιών. Και όταν υπάρχει συγχρονισμός στις καρδιές τότε γεννάται η πραγματική ομορφιά”, επισημαίνοντας ότι “για να είναι αληθινό το προσκύνημά μας πρέπει να είμαστε ενωμένοι, έτσι ώστε να βλέπουμε στην ζωή μας την ευαρέσκεια και όχι το δάκρυ της Παναγίας”.

Η εικόνα αγιογραφήθηκε στο κελλί του Αγίου Νικολάου στο Μπουραζέρι Αγίου Όρους και θα παραμείνει μόνιμα στο ναό, μαζί με τις εικόνες της Παναγίας Εγκυμονούσας και της Ιεροσολυμίτισσας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ