Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:32

Παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές της Εκκλησίας της Ελλάδος έπαιξαν ποδόσφαιρο με Έλληνες πρωταθλητές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και βρέθηκαν στη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν ποδόσφαιρο με τους θρυλικούς Έλληνες πρωταθλητές του Euro 2004.

Η συνάντηση αυτή δεν ήταν τυχαία. Είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας τα τελευταία χρόνια της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσω της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ να παρέχει πέρα από την κάλυψη των αναγκαίων, εμπειρίες, ερεθίσματα και ευκαιρίες στα 200 περίπου παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της, προκειμένου να αποκτήσουν τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στο μέλλον.

Παρά την καλοκαιρινή ζέστη που επικρατούσε, την οποία φρόντισε να δροσίσει η ευγενική χορηγία από το φυσικό μεταλλικό νερό “ΖΑΓΟΡΙ”, μικροί και μεγάλοι, ήταν εκεί από νωρίς περιμένοντας με ανυπομονησία τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Γιούρκας Σεϊταρίδης, Γιωργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λάκης και μαζί τους και ο Γιάννης Κοντοές προσέφεραν στα παιδιά της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ μια μοναδική εμπειρία. Τους πρωταθλητές εκ μέρους της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ και του Σεβασμιωτάτου προέδρου μας Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα υποδέχθηκε ο Γεν. Διευθυντής Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης και τους παρουσίασε στους ανυπόμονους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου που είχαν μαζευτεί από νωρίς στο γήπεδο των Σεπολίων. 

Ακολούθησε ένας ενθουσιώδης αγώνας στον οποίο δεν είχε σημασία ο νικητής αλλά το μήνυμα που ήθελε να περάσει προς όλους. Οι πρωταθλητές της Ευρώπης μαζί με τους μικρούς πρωταθλητές της ζωής διατράνωσαν ότι ο αθλητισμός ενώνει και διδάσκει με την ομαδικότητά του και τον ευγενή ανταγωνισμό. Δύο ημίχρονα γεμάτα πάθος, ένταση και ενθουσιασμό. Οι πρωταθλητές μας έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλά: να μάθουν στα παιδιά που συμμετείχαν τα μυστικά της μπάλας, κυρίως όμως να τα διδάξουν τη σημασία του αθλητικού πνεύματος.   

Με την λήξη του αγώνα οι πρωταθλητές απένειμαν το κύπελλο στα μικρά προσφυγόπουλα για το τουρνουά που προηγήθηκε ενώ ο Γεν. Διευθυντής της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στους GREEK LEGENDS 2004.

Για το σημαντικό αυτό γεγονός ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Γιούρκας Σεϊταρίδης ευχαρίστησε τη ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση όλων στο έργο της. Ο Γεν. Διευθυντής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων στον πάντα δίπλα μας, όπως τόνισε, Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη αλλά και τον κ. Σεϊταρίδη που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλονται αλλά και στην ανάγκη των παιδιών να αθληθούν. Ο κ. Σεϊταρίδης και όλοι οι πρωταθλητές, σημείωσε, αμέσως αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας να παίξουν με τα παιδιά μας και δεν δίστασαν παρά το φορτωμένο πρόγραμμά τους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος, τόνισε τέλος, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου προέδρου μας με μία σειρά δράσεων που προγραμματίζει αλλά και με την παρουσία της θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον στα παιδιά αλλά και να διατρανώνει πως το μήνυμα του Ευαγγελίου για ειρηνική συνύπαρξη παραμένει πάντοτε επίκαιρο όπως πολλές φορές έχει τονίσει και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ