Για το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων αλλά και του Πάσχα μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “Σήμερα” η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Ενώ βρισκόμαστε μόλις στην τρίτη ημέρα εφαρμογής του γενικού lockdown που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η κ. Παγώνη προειδοποίησε πως εάν τα κρούσματα δεν πέσουν σε έναν αριθμό της τάξης των 300 – 500 την ημέρα, τα μέτρα δεν πρόκειται να αρθούν.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων δεν θα είναι ο συνηθισμένος, ξεκαθάρισε επίσης η κ. Παγώνη. “Χριστούγεννα θα κάνουμε πάρα πολύ ωραία. Θα στολίσουμε τα σπίτια μας, τα μπαλκόνια μας, αλλά ο καθένας στο σπίτι του” δήλωσε χαρακτηριστικά, θεωρώντας προφανώς πως ο εορτασμός των Χριστουγέννων περιορίζεται μόνο στους στολισμούς των σπιτιών.

Και για το Πάσχα όμως, παρότι για το 2021 αυτό πέφτει αρκετά αργά στις 2 Μαΐου, η κ. Παγώνη θεωρεί αμφίβολο πως θα εορταστεί κανονικά. “Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα από εδώ και πέρα και πώς και αν θα αποδώσουν τα μέτρα” ανέφερε χαρακτηριστικά στη σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου.

Ετικέτες: