Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:24

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

π. Χριστόδουλος Παπαϊωάννου: “Η φωτογραφία απεικονίζει τη θεία παρηγορία που νιώθουν όλοι ότι ο Κυπριανός βρίσκεται στο Φως” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο ιερέας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου από την Κύπρο μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του όταν κλήθηκε να τελέσει την κηδεία του 23χρονου γιου του Κυπριανού, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

«Είναι δύο ρόλοι που και συμπορεύονται και ξεχωρίζουν», σημείωσε ο π. Χριστόδουλος μιλώντας στο Star για τον διπλό του ρόλο, αυτόν του πατέρα ενός νεκρού και του ιερέα που έπρεπε να τελέσει την κηδεία ενός νέου.

Σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του Κυπριανού τόνισε πως, “μεγάλωσε με τον Χριστό αλλά ήταν και ένα παιδί της εποχής. Ήθελε να πάρει τα στέφανά του από το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας που το αγαπούσε γιατί έψαλλε εκεί και θα κάναμε βυζαντινό γάμο στις 27 Αυγούστου», σημείωσε.

Όπως επεσήμανε ο π. Χριστόδουλος, “το να μεγαλώνεις σήμερα ένα παιδί δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο γιος μου ονειρευόταν να κάνει τη δική του οικογένεια και ήταν αγνός. Περίμεναν τον γάμο τους για να ζήσουν εν Χριστώ τα παιδιά”. Ο ιερέας στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις τραγικές στιγμές που αντιλήφθηκε ο ίδιος και η οικογένειά του ότι ο Κυπριανός βρισκόταν στο μοιραίο τρένο.

“Ήταν την Τρίτη τη νύχτα όταν δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Ήρθε η μνηστή του στο σπίτι και μας είπε ότι του τηλεφωνεί αλλά δεν απαντά. Ήταν περίπου 00:30 τα ξημερώματα”, για να προσθέσει πως “οταν είδα το δημοσίευμα για την σύγκρουση, επειδή είχα μέσα μου κάποια γεγονότα, λέω μέσα μου ήταν σαν να μου έβαλαν ένα μαχαίρι στην καρδιά μου και να έφυγε όλο το αίμα από μέσα”.

Το προφητικό όνειρο

Ο π. Χριστόδουλος μίλησε και για το προφητικό όνειρο που είχε δει ο παππούς του Κυπριανού σχετικά με τον γάμο του με την μνηστή του

“Είχε δει τον γάμο τους και αφού ο παππάς στεφάνωσε τη Χριστίνα, γύρισε προς το μέρος του αλλά αυτός είχε εξαφανιστεί και στη θέση του βρισκόταν μια στήλη φωτός”, σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο του ο Θεός σε προετοιμάζει τον άνθρωπο.

Συμπλήρωσε δε “Είμαι ιερέας, θάβω μωρά, μεσήλικες και γέρους. Ήταν ο εφιάλτης της ζωής μου. Είχα δει ότι δεν θα μπορούσα να το αντέξω αν κάποιο από τα δικά μου παιδιά έφευγε από τη ζωή. Το ένιωθα αλλά το καλλιεργούσα και έλεγα «γιατί όχι εσύ»”, τόνισε και πρόσθεσε πως «όταν έφυγα από δω (σ.σ. την Κύπρο) ήθελα να πάρω το σώμα του παιδιού μου. Ήθελα να τελέσω την κηδεία όπως προβλέπεται, να περιποιηθώ το παιδί μου, το λείψανό του”.

Όταν είδα το πρόσωπό του

“Για μένα ήταν πολλαπλάσιος πόνος και δεν άντεξα. Αφού φύγαμε από τη Λάρισα ζήτησα να μου ανοίξουν το φέρετρο, να δω τη μορφή του Κυπριανού. Όταν είδα το πρόσωπό του, άρχισα να ησυχάζω. Γιατί ήταν ο Κυπριανός», υποστήριξε ο π. Χριστόδουλος. “Μου σηκώθηκε η τρίχα όταν είδα τον κόσμο που είχε μαζευτεί στην κηδεία του παιδιού. Είχε ήλιο και όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία έπιασε βροχή”, συμπλήρωσε.

Τέλος, μιλώντας για τη φωτογραφία που η οικογένεια του Κυπριανού στάθηκε δίπλα από το φέρετρο του 23χρονου και χαμογελούσε, τόνισε ότι “είναι η φωτογραφία που απεικονίζει τη «θεία παρηγορία» που νοιώθουν όλοι ότι ο Κυπριανός βρίσκεται στο Φως”.

Παρακολουθήστε το Α μέρος της συνέντευξης

Παρακολουθήστε το Β μέρος της συνέντευξης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ