Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 4:25

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

π. Αλέξιος Κουρτέσης: “Η χαρά που αναβλύζει από τον πανάγιο τάφο ζητεί να ποτίσει από τον πόνο τα στήθη του άθλιου και αμαρτωλού ανθρώπου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας έστειλε προς όλους τους ένστολους της χώρας ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης με αφορμή την ανάσταση του Κυρίου.

Ο π. Αλέξιος, με εσωτερική διαταγή που εξέδωσε προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, σημειώνει μέσω αυτής πως «αντηχούν δυνατά και πανηγυρικά πλέον οι καμπάνες της εκκλησίας διαλαλώντας σε ολόκληρη την οικουμένη το χαρμόσυνο άγγελμα», τονίζοντας ταυτόχρονα πως εκατομμύρια χείλη πιστών, «υμνολογούν τον μεγάλο νικητή. Τον χορηγό μιας καινούργιας αναστάσιμης χαράς».

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας προσθέτει πως από τον πανάγιο τάφο τώρα αναβλύζει ένας μεγάλος ποταμός χαράς. «Ζητεί να πλημμυρίσει τη διψασμένη κοινωνία και να την ποτίσει με τα άγνωστα μέχρι της στιγμής εκείνης νάματά της διώχνοντας μακριά τον πικρό και καταστρεπτικό πόνο που βαραίνει τα στήθη του άθλιου και αμαρτωλού ανθρώπου».

Όπως επισημαίνει μάλιστα με το “χαίρεται”, «μας διαβεβαιώνει πως το κυρίαρχο κράτος της αμαρτίας δεν έχει πλέον δύναμη γιατί νικημένη και καρφωμένη επάνω στο σταυρό, έχασε κάθε εξουσία αφήνοντας ελεύθερους τους δούλους και αιχμαλώτους της», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «η χαρά ήλθε σαν νέα βασίλισσα με την εξουσία να κυβερνά τη ζωή και να ξανακτίσει τον χαμένο παράδεισο της τρυφής».

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας κλείνει ωστόσο ευχόμενος προς όλους τους Έλληνες αστυνομικούς, «αυτή η χαρά που είναι δωρεά του αναστάντος Χριστού να γεμίζει τη ζωή όλων μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε με μια δυνατή δόση ελπίδος», καταλήγει.

Να σημειωθεί, ότι ο π. Αλέξιος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τέλεσε την ακολουθία της αναστάσεως στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μεσογείων, όπου πλήθος πιστών αλλά και αστυνομικοί ανέμεναν με προσμονή να ακούσουν το “Δεύτε Λάβετε Φως” και να λάβουν το ανέσπερο Φως του Κυρίου το οποίο μετέφεραν με σεβασμό και ευλάβεια αστυνομικοί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ